Geplaatst op Geef een reactie

5 Heerlijke recepten voor jouw Slowjuicer

Auteur: Milan ten Hoeve – 13 Juli 2023

Welkom bij ons smakelijke avontuur vol slowjuicer-recepten! Als je op zoek bent naar een verfrissende en voedzame manier om je dag te beginnen of gewoon zin hebt in een gezonde boost op elk moment, dan ben je hier aan het juiste adres. De slowjuicer is een geweldige keukenpartner die je helpt om het maximale uit je favoriete ingrediënten te halen. Of je nu een beginner bent of een doorgewinterde slowjuice-liefhebber, we hebben 5 heerlijke recepten verzameld die je smaakpapillen zullen verwennen en je zullen inspireren om creatief te worden in de keuken. Dus pak je slowjuicer en laat je meeslepen door de verrukkelijke wereld van gezonde sapjes en smaakvolle combinaties. Bereid je voor om jezelf te trakteren op een ware explosie van smaak en vitaliteit!

Wat is een slowjuicer?

Een slowjuicer is een keukenapparaat dat speciaal is ontworpen om sap te maken op een langzame en efficiënte manier. In tegenstelling tot traditionele sapcentrifuges, perst een slowjuicer langzaam groenten en fruit uit, waardoor er meer sap en voedingsstoffen worden behouden.

Waarom zou je er een moeten kopen? Hier zijn een paar goede redenen:

 1. Voedingsrijk sap: Slowjuicers behouden meer voedingsstoffen, enzymen en antioxidanten in het sap. Hierdoor kun je genieten van sappen die boordevol vitaminen, mineralen en fytonutriënten zitten.
 2. Gezonde variatie: Met een slowjuicer kun je verschillende soorten groenten en fruit combineren en experimenteren met smaken. Het opent een wereld van mogelijkheden voor het creëren van heerlijke en voedzame sapcombinaties.
 3. Gemakkelijke opname van voedingsstoffen: Sap gemaakt met een slowjuicer is gemakkelijker te verteren en de voedingsstoffen worden sneller opgenomen in vergelijking met het eten van hele stukken groenten en fruit.
 4. Duurzaamheid: Slowjuicers zijn vaak energiezuinig en hebben een langere levensduur. Ze zijn gemaakt van duurzame materialen en helpen je bij het verminderen van voedselverspilling door het gebruik van overrijp fruit en groenten.

Kortom, een slowjuicer is een geweldige aanvulling op je keuken als je op zoek bent naar een eenvoudige en smakelijke manier om meer voedingsstoffen binnen te krijgen en te genieten van gezonde sappen. Klik hier voor een slowjuicer voor jou.

5 recepten voor jouw Slowjuicer

Heb jij al een slowjuicer en wil jij wat nieuwe leuke, gezonde recepten hebben voor jouw slowjuicer? Lees dan vooral verder!

Recept 1: Tropical flavour

Bereid je voor op een verfrissend tropisch momentje, speciaal voor jou! Leun achterover, ontspan en geniet van deze heerlijke tropische traktatie die je binnen enkele ogenblikken kunt bereiden. Laat de smaken samenkomen en laat je zintuigen verwennen terwijl je jezelf onderdompelt in een ware smaaksensatie. Proost op een gezond en verfrissend moment voor jezelf!

Ingrediënten voor 2 personen:

 • 1/2 Ananas
 • 1 Mango
 • 2 Gouden Kiwi’s
 • 1 Citroen
 • 2 Stengels bleekselderij

Bereiding:

Voordat je de bleekselderij in de slowjuicer doet, zorg ervoor dat je deze goed wast. Verwijder de pitjes uit de citroen en schil deze. Ook de kiwi’s moeten van hun schil ontdaan worden voordat je ze in kleinere stukjes snijdt. Nu is het tijd om de slowjuicer zijn magie te laten doen.

Recept 2: Green Pepper Power

Groene paprika’s zitten boordevol antioxidanten en vitaminen, wat ze tot een gezonde keuze maakt voor de slowjuicer. Wat betreft de smaak hoef je je ook geen zorgen te maken; dit sapje is hoogstens een tikkeltje bitter.

Het is het beste om dit sapje ‘s ochtends te drinken of tussen de maaltijden door. Het kan namelijk behoorlijk vullend zijn, waardoor je een tijdje geen honger zult hebben. Dit maakt het ideaal voor mensen die bezig zijn met afvallen.

Ingrediënten voor 2 personen:

 • 2 Stelen bleekselderij
 • 1/2 Komkommer
 • 1 Groene paprika
 • 1 Sinaasappel
 • 1/2 Citroen

Bereiding:
Was eerst alle groentes en fruit grondig. Snij ze vervolgens in persbare stukken. Doe dan alles in de slowjuicer. Juicen maar!

Recept 3: Power beet potion

Dit sapje neemt je mee op een kleurrijke reis door de regenboog, en zijn levendige rode tint is te danken aan de sappige rode bieten. Deze bieten zijn rijk aan vitamine B2, B6, B11 en C. De toevoeging van heerlijke blauwe bessen zorgt voor een extra dosis antioxidanten. Bovendien helpen ze om de intense smaak van de bieten iets te verzachten – een welkome verademing voor wie niet zo’n fan is van bietensmaak.

Ingrediënten voor 2 personen:

 • ½ komkommer
 • 6 rode bieten
 • 3 handjes blauwe bessen
 • 100 gram boerenkool
 • 2 handjes spinazie

Bereiding:
Was de groenten en het fruit. Snij de komkommer en bieten in persbare stukken. Even persen en jouw Power Beet Potion is klaar!

Recept 4: Opkikkertje!

Dit slowjuicer sapje geeft je ongetwijfeld een energieboost! De diverse fruitsoorten kunnen mogelijk iets meer suiker bevatten dan andere sapjes, maar de overvloed aan vitamines en enzymen maakt dit ruimschoots goed! De toevoeging van munt zorgt voor een verfrissende smaakervaring.

Vind je het sap echt te zoet of wil je minder suiker consumeren? Laat dan de appel weg uit het recept. Hierdoor krijgt de smoothie een wat zuurdere smaak, maar het zal ook gezonder zijn. Je kunt er bijvoorbeeld ook een halve appel aan toevoegen om een evenwichtige smaak te behouden.

Ingrediënten voor 2 personen:

 • Ongeveer 4 handjes spinazie
 • 1 groene appel
 • 1 citroen
 • 2 cm gember
 • 1 sinaasappel
 • Wat takjes mint

Bereiding:
Was de appel, spinazie en de mint. Schil de sinaasappel, citroen en gember. snijd deze in kleinere stukjes. Doe de ingrediënten in de slowjuicer en je kunt genieten van je opkikker!

Recept 5: Brocolicious

Broccoli is een ontzettend gezonde groente die we vaak alleen bij een traditionele maaltijd van aardappels, groenten en vlees eten. Maar wist je dat je broccoli ook uitstekend kunt verwerken in een slowjuicer sap?

Deze groene krachtpatser zit boordevol essentiële vitaminen, waaronder vitamine C, vitamine K en vitamine B11 (foliumzuur). Bovendien is broccoli een rijke bron van antioxidanten en bevat het veel glucosinolaat, wat in verband wordt gebracht met preventieve eigenschappen tegen kanker. Kortom, er zijn tal van goede redenen om broccoli toe te voegen aan je slowjuicer creaties!

Ingrediënten voor 2 personen:

 • 1 rode appel
 • 1 broccoli
 • 1/2 komkommer
 • 1/2 citroen
 • Een beetje munt

Bereiding:
Schil de citroen en was de broccoli, appel en komkommer grondig. Snijd de groenten in persbare stukken en voeg deze samen met de munt in de slowjuicer. Na een paar minuten heb je een supergezond drankje in elkaar geflanst!

Slowjuicer V&M

Ben je geïnteresseerd in het aanschaffen van een slowjuicer? Probeer dan eens de slowjuicer van V&M Family. Door zijn brede invoer passen er grote stukken in, dat scheelt weer snijwerk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *